Avaldati LibreOffice 3.6.1. versioon

29. august 2012, Berliin – Dokumendi Fond annab teada värske LibreOffice’i 3.6.1 versiooni avaldamisest. Uus versioon on saanud mitmeid parandusi ja edasiarendusi, mis aitavad tarkvara järjest stabiilsemaks muuta. LibreOffice 3.6.1 on saadaval rohkem kui 100-s erinevas keeles, sealhulgas kõigi Euroopa ja Ameerika mandrite riigikeeled ning mitmete Aafrika ning Aasia riikide keeled. Tihtipeale on LO ainus kontoritarkvara, mis nende maade kasutajateni emakeeles jõuab.

Tegemist on vähem kui kuu aega tagasi välja kuulutatud LO 3.6.0 versiooni jätkuga, mis tõi väga mitmeid uusi võimalusi ja funktsionaalsust. Täpsemalt saad sellest lugeda siit.

LibreOffice on tänu kasvavatele võimalustele ja võimele litsentseeritud tarkvaraformaatidega töötada (näiteks Microsoft Office), kiiresti saamas number 1 valikuks tasuta kontoritarkvarale üleminemisel.

Sellest annab tunnistust ka Itaalia Umbria regiooni teadanne üleminekuprojektist LibreOffice’i kontoritarkvara kasutamisele võtuks. See saab alguse 2012 aasta sügisel ning hõlmab enam kui 5000-e arvuti erinevates organisatsioonides. Projekti käekäiguga saab ennast kursis hoida itaaliakeelse blogi vahendusel http://libreumbria.wordpress.com/.

Sarnasest üleminekust LibreOffice’i kontoritarkvarale on teada andnud ka Portugali Vieira do Minho omavalitsus: http://www.cm-vminho.pt/index.php?oid=9871&op=all

Kasvav üleminekute arv, nii erakasutajate kui ka avalike institutsioonide poolt, on selge tõestus tarkvara edukast täiendamisest. Dokumendi Fondi juhatusel on seda teinud üle 5000 arendaja koos mitmete testijate ja tõlkijatega, kes kõik töötavad ühiselt uute põnevate kontoritarkvara võimaluste, stabiilsuse ja kvaliteedi nimel.

Ehkki ettevalmistustööd järgmise peaversiooni kalla juba käivad, jätkab LibreOffice’i kommuun ka praeguse, 3.6 versiooni, arendamist ja pisivigade eemaldamist. Samas ei ole tähelepanuta jäetud ka kontoritarkvara varasemaid versioone. Näiteks on versioon 3.5 saanud uue parandatud väljalaske, mis on soovitatav kasutusele võtta alles uue kontoritarkvaraga tutvujatele.

LibreOffice 3.6.1 saad alla laadida siit

Inglisekeelne ülevaade muudatustest:
http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-1-release-3.6.1.1.log
http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-1-release-3.6.1.2.log

Comments are closed.