Dokumendi Sihtasutus annab teada esimesest sertifitseeritud LibreOffice’i arendajate grupist

7. novembril 2012 andis Dokumendi Sihtasutus teada esimese sertifitseeritud LibreOffice´i arendajate grupi moodustamisest, kes omavad kontrollitud oskusi ja teadmisi LibreOffice’i koodis uute võimaluste arendamiseks ja funktsioonide lisamiseks või pakuvad ettevõtetele kõrgetasemelist kolmanda taseme (L3) tuge. Sinna kuuluvad järgmised inimesed (tööandja): Bjoern Michaelsen (Canonical), Caolan McNamara (RedHat), Cedric Bosdonnat (SUSE), Christian Lohmaier (vabatahtlik), David Tardon (RedHat), Eike Rathke (RedHat), Eilidh McAdam (Lanedo), Fridrich Strba (SUSE), Jan Holesovsky (SUSE), Kohei Yoshida (SUSE), Lionel Elie Mamane (vabatahtlik), Lubos Lunak (SUSE), Markus Mohrhard (vabatahtlik), Michael Meeks (SUSE), Michael Stahl (RedHat), Petr Mladek (SUSE), Rene Engelhard (vabatahtlik), Stephan Bergmann (RedHat), Thorsten Behrens (SUSE), Timár András (SUSE) ja Tor Lillqvist (SUSE).

Sertifikatsiooniprogramm on LibreOffice´i ökosüsteemi ehitamisel võtmetähtsusega, ja see aitab suurendada parimale vabale tarkvarale väärtust tootvate organisatsioonide arvu (ja loodetavasti aitab ka levitada trendi litsentseeritud kontoritarkvaralt vabale kontoritarkvarale liikumisel). Igale LibreOffice´i Sertifitseeritud Arendajale on andnud eksperthinnangu Insener-juhtimise komitee (Engineering Steering), mis määras arendajate sertifikatsiooniprotsessi haldajateks Bjoern Michaelsen´i, Jan Holesovsky´i ja Stephan Bergmann´i.

Sertifitseeritud arendajad laiendavad kommuuni haaret ka ärimaailma, pakkudes tehnoloogiadirektoritele (CIO) ja IT juhtidele lisaväärtuse tootmiseks ja tugiteenuste pakkumiseks professionaalsel tasemel ja ärinõuetega kursis arendajaid. Peatselt, 2013. aasta alguses, laieneb TDF sertifikatsiooniprogramm ka migratsioonispetsialistedele (Migration Professionals) ja koolitajatele (Training Professionals).

LibreOffice´i Sertifikatsiooni Programmi kohta saab lähemalt lugeda projekti koduleheküljelt: http://www.documentfoundation.org/certification/. Seal on ka spetsiaalne meililist – certification@global.libreoffice.org – mis on pühendatud sertifikatsiooni projektile ning mille kaudu on võimalik ühendust saada kõikide Sertifitseerimise Komitee liikmetega. Infopäringuid ja avaldusi tuleks teha just selle meililisti kaudu.