Dokumendi Sihtasutus annab teada LibreOffice 3.5.4 versiooni avaldamisest

5. detsembril 2012 teatas Dokumendi Sihtasutus Berliinis LibreOffice’i uue 3.5.4 Windows’i, Mac’i, ja Linux’i versioonide väljaandmisest. Uus kontoritarkvara pakett on arendatud sammukese stabiilsemaks ja kvaliteetsemaks iga kasutaja jaoks, kes LibreOffice’it nii personaalarvutiga kui ka igas suuruses organisatsioonides kasutab.

LibreOffice 3.5.4 saabus paar nädalat pärast õnnestunud LiMux’i HackFest’i, kus rohkem kui 30 arendajat kogunesid LibreOffice’i koodi häkkimiseks ja uute võimaluste ning pakettidega töötamiseks. Ühe otsese tulemusena valmis see video: http://www.youtube.com/watch?v=2gIqOOajdYQ&hd=1 – autoriteks Peter Baumgarten ja Christian Lohmeier, kes näitavad, kui kerge on ise ehitada LibreOffice’it ja projektis kaasa lüüa.

HackFest’i teised tulemused on nähtavad selles vikis: http://wiki.documentfoundation.org/Hackfest/Munich2012#Achievements.

LibreOffice’i häkkerikommuun koguneb uuesti FOSDEM 2013 raames, fokuseeritud Arendajate-Toas (DevRoom) – http://wiki.documentfoundation.org/Marketing/Events/Fosdem2013 – pühendatud kõigile huvitatud häkkeritele, kes soovivad liituda kogukonnaga, arendamaks parimat tasuta tarkvarapaketti. Registreerimine lõpeb 23. detsembril 2012.

LibreOffive’i kasutajad, vaba tarkvara toetajad ja kogukonna liikmed saavad Dokumendi Fondi toetada annetustega. On olemas spetsiaalne veebilehekülg, kus on erinevad annetuskanalid, sealhulgas PayPal ja krediitkaardid – http://donate.libreoffice.org – aitamaks koguda raha LibreOffice’i 2013 aasta eelarveks.

LibreOffice 3.5.4 on koheselt tasuta allalaetav siit: libreoffice.ee/laadi-alla. Eesti keele pakett ja Filosofti tasuta speller, tesaurus ja poolitaja on kättesaadavad samalt aadressilt.
LibreOffice’ile annavad veelgi enam võimalusi laiendused, mis on kättesaadavad siit: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

LibreOffice 3.5.4 versiooni muudatustelogid (inglisekeelsed) on kättesaadavad siit: http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-4-release-3.6.4.1.log (parandatud 3.6.4.1) andhttp://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-tag-libreoffice-3.6.4.3-release-3.6.4.3.log (parandatud 3.6.4.3).