LibreOffice’i uue 4.0 versiooni ettevalmistamiseks korraldab LibreOffice’i kogukond 6 päeva kestva Test-Maratoni

7. detsembril kuulutas Dokumendi Sihtasutus Berliinis välja LibreOffice 4.0 versiooni Test-Maratoni. Kuue päeva jooksu, 14.-19. detsembrini, on võimalik kõikidel kasutajatel ja toetajatel üle terve maa testida esimest beetaversiooni peagi ilmuvast LibreOffice 4.0 versioonist.

Lõplik LibreOffice´i 4.0 versioon antakse välja 2013. aasta veebruarikuus. Test-Maratoni varajane organiseerimine annab arendajatele võimaluse parandada võimalikult palju pisivigu enne proovi- ja lõppversioonide väljaandmist.

LibreOffice´i kogukond on ka varem mitmeid pisivigade jahtimise sessioone korraldanud. Tänu paljude osalejate abile on nende tulemusel vigu leitud ning tehtud vajaminevaid lisateste. Selliste ühissessioonide läbiviimine tõstab oluliselt toote üldkvaliteeti.

Osalemine on lihtne ja lõbus. Kuna üritus kestab terve nädala, siis saavad kõik osalejad valida just neile sobivad ajad.

Detailid on saadaval Dokumendi Sihtasutuse viki lehel:
http://wiki.documentfoundation.org/QA/Test_Marathon_LibreOffice_4.0.

Viki lehel on olemas ka ülevaade LibreOffice´i 4.0 versiooni uutest ja täiustatud võimalustest
http://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.0.

Osalejatel on vaja Windows´l, Mac OS X´l või Linux´l põhinevat personaalarvutit ja LibreOffice´i 4.0 test-versiooni ( mida on võimalik saada mõned päevad enne Test Maratoni algust järgmiselt lingilt: http://www.libreoffice.org/pre-releases ) ja ka entusiasmi.

Pisivigade kaardistamise teevad ääretult lihtsaks ja kasutajatele ning toetajatele jagavad abistavaid nippe kogemustega inimesed, kes on nendeks päevadeks kättesaadavad läbi QA meililisti (libreoffice-qa@freedesktop.org) ja IRC kanalil (irc://chat.freenode.net/libreoffice-qa).