LibreOffice München Hack-Fest

File:MucHackfest2012.png

Seoses järjest lähemale jõudva LibreOffice 4.0 versiooni väljaandmisega, käib arendus meeletu suure kiirusega ja tänamatult on see lükanud edasi teadaande ühelt hiljutiselt, kuid väga edukalt ürituselt – LibreOffice´i HackFest´ilt. Loomaks arusaama töö hulgast, siis oleme viimase kahe nädalaga teinud enam kui 1500 koodimuudatuse kinnitust, (mis on ühe tavapärase kuu norm) sealhulgas ka enneolematult palju pisivigade eemaldamisi, ning kaks nädalat on aega kinnituse veel teha. Seega, on olnud kiired ajad.

Osa sellest tööst sai tehtud enam kui 30 LibreOffice´i arendaja, kes täiendasid Müncheni Limux´i arendajate rühma, poolt. Limux’i arendajad olid ka meie lahketeks võõrustajateks. München on tulevikku vaatav organisatsioon, kus Linux on juurutatud enam kui 15 000 kasutaja arvutisse ning on pühendunud LibreOffice’i kasutusele võtmisele. Esmalt, suured tänud meie sõbralikele võõrustajatele, kes tagasid suurepärase kohtumispaiga, aitasid meid toita, tänu millele saime koodiga hiliste õhtutundideni tegeleda, ning koristasid hiljem meie poolt tekitatud segaduse. Teie panust hinnatakse väga kõrgelt!

It was also nice to meet a number of the Debian guys – who had a separate room for a parallel bug squashing party ( pisivigade jahtimise pidu) (some of whom took an interest in and did a little LibreOffice work too. We had over thirty participants for LibreOffice alone, with other new people we’d never met before showing up and getting involved over the weekend which was particularly encouraging.

Ühtlasi oli tore kohtuda mitmete Debian´i tegijatega, kes teises ruumis pidasid paralleelselt pisivigade jahtimispidu. Mõned neist leidsid oma ürituse kõrvalt aega ka LibreOffice´i vastu huvi tundmiseks ja otsustasid samuti oma panuse anda. Lisaks üle 30-le osalejale LibreOffice’ist kohtusime nädalavahetuse jooksul esmakordselt paljude uute inimestega, mis oli eriliselt innustav.

Mis me siis tehtud saime?

Nagu LibreOffice´i puhul ikka, tehtid ka seekord väga erinevaid edasiarendusi; tervet nimekirja tehtud parandustest saad lugeda vikist, järgnevalt olulisema punktid:

  • Miklos koos Michael Stahl suutsid uuendada suure portsu iganenud RTF-filtreid, suurendasid nende võimekust ja see peaks oluliselt parandama meie kopeerimise ja kleepimise käitumist MS Office’i kontoritarkvarast.
  • Robert, David, Bjoern ja Norbert (kaugühenduses) aitasid üles seada staging / gerrit testide lehekülje, aitamaks täiendada ja hallata meie gerrit’i seadet (mis aitab oluliselt kaastööd lihtsustada)
  • Kendy lõi kasutajaliidese stiilivalikutele väga ilusa live-eelvaate võimaluse
  • Rob Snelders ja Christine Koppelt tegid suuri edusamme Bug Submission Assistant’i edasiarendamisega, mille autoriks on Loic, kes lõi keskkonna lõppkasutajatele hõlpsalt kasutatava vigade teadaandmise süsteemi.
  • Michael Meeks töötas Java/LibreOffice’i kokkujooksmise juurpõhjuste kallal, mis põhjustab kriitilise Wolmux’i e-valitsuse pistikprogrammi probleeme. Täname siinkohal Andrew Haley’it RedHat’ist probleemi põhjuste eemaldamise eest (Java koodis).
  • Lionel ja David arendasid “Base’i” komponenti ja aitasid lahendada küsimusi ajaliselt pikas perspektiivis.
  • Thorsten töötas Android’ist Impress’i kaugjuhtimise täiustamisega
  • Markus tegi Calc’i tingimusliku formaatimise veelgi kaunimaks ja stabiilsemaks
  • Peter Baumgarten tegi valmis ilusa Playterm’i seansi (koos videoga tänu Cloph’ile), aitamaks inimestel LibreOffice’it ehitada ning luua Saksakeelseid kommentaaride tõlkeid
  • Christina Roßmanith töötas SVG impordi täiustamisega
  • Markus Maier tõlkis mõned Saksakeelsed koodikommentaarid ja aitas migreerida dialoogid uue kasutajaliidese paigutusse.
  • Italo Vignoli – inspireeris meid erineva imelise Itaalia köögiga.
  • Ja rohkemgi veel ( seda kõike on raske üles loetleda)
  • Oli suurepärane näha nii paljusid sõbralikke nägusid, tutvustada meeskonnale uusi inimesi, anda inimestele võimalus koodiga tutvuda, kohtuda vanade sõpradega ja olla enesekindlad selles suures ühtselt edasi viidavas progressis. Tuli välja, et kõikide inimeste samal ajal ühele kohale saamine oli parajalt problemaatiline – sellest hoolimata õnnestus pildile saada osa (üle 20 inimese) LibreOffice´i toetajatest, ühtlasi ka mõned Debian´i töötajad:

    Viimaks, kõik see poleks saanud sündida ilma inimesteta, kes meid võõrustasid ja meie tööd toetasid. Suured tänud neile, kes pakkusid rahalist ja logistilist abi meie üritusele, aga ka meie rahastajatele, kelle abil on Dokumendi Sihtasutusel võimalik arendajad kokku kutsuda ja üheskoos toodet edasi arendada.

    Limux Projekt: Võõrustamine ja kaasorganiseerimine, tänusõnad lähevad Jan-Marek Glogowski’le

    Tux

    Thorsten Heintke – Individuaalne toetus Reisistipendiumiteks

    Toidu ja söögiga toetas Credativ GmbH

    Logo

    Laupäevase pitsa tõi meile DBI Klarl & Schuler GmbH

    dbi