LibreOffice parandab intensiivselt Coverity raporti järgselt avastatud pisivigu

Coverity näol on tegemist projektiga, mis kasutab tarkvarakoodi kontrollimiseks mitmeid erinevaid automaatseid teste, mille abil on võimalik avastada levinud varju jäänud programmeerimisvigasid. Nende alla kuuluvad näiteks mälulekked, aga ka vead, mis tekitavad ebamugavusi või mida kasutaja üldse tähele ei pane. Sellegipoolest on Coverity testide tulemused heaks aluseks LibreOffice’i arendusprotsessi edasiviimiseks.

LibreOffice’i kvaliteedikontrolli vabatahtlikud koguvad infot LibreOffice’i tarkvara erinevate vigade ja bug’ide kohta sellele veebiaadressile. Viimastel kuudel lisandus lehele väga palju uusi veateadete edastamisi, mis olid kõik seotud “coverity” märksõnaga.

Coverity raportide tulemusel toimub nüüd LibreOffice’i arendustöö erinevatel tasanditel, et leitud vead kõrvaldada – käed on tööd täis nii meie enda tuumarendusmeeskonnal kui ka vabatahtlikel. Esimeste kuude jooksul tegime kontoritarkvarasse üle mitmesaja erineva täienduse, mis lõppkokkuvõttes tõstab LibreOffice’i kontoritarkvara kvaliteeti ja töökindlust. Sellegipoolest, meid ootab ees veel paartuhat sarnast täiendust, seega igasugune kaasalöömine ja huvi LibreOffice’i arenduses kaasa lüüa on vägagi oodatud. Täpsemad kontaktivõtmise võimalused leiad siit.

Sellegipoolest on ääretult hea meel näha, kuidas kogukond ühiselt tuhandete täiendustega tegeleb ja neid järjest LibreOffice’i koodi lisatakse.

Muidugi, antud juhul on see kõik tänu Coverity meeskonna tööle, mis aitab kõikide vabavaralise koodiga projektidel areneda stabiilsemaks ja kvaliteetsemaks. Suured tänud Coverity’le selle eest!