LibreOffice 4 töötab nüüd ka OS X’i Gatekeeper’iga

Dokumendi Sihtasutus teatas uue LibreOffice’i 4.0.3. versiooni avaldamisest, mis on juba kolmas hoolduspakett praeguse 4.0 versiooni perekonnas. Uus versioon sisaldab endas vabavaralise kontoritarkvarapaketi mitmeid pisivigade parandusi ja uusi installeerimispakke Mac OS X’i operatsioonisüsteemile, mis nüüd on Dokumendi Sihtasutuse poolt signeeritud ja pääsevad nüüd läbi Gatekeeper’i nimelise turvasüsteemi ilma kasutaja sekkumiseta.

Värskeima versiooni arendamisel on LibreOffice’i toetajad aega pühendanud ka tarkvara väljastamise protsessi kvaliteedi tõstmisesse. Üks arendajatest, Markus Mohrhard, kirjutas Python’i programmeerimis-keeles skripti, mis impordib automaatselt ligi 25 000 erinevat dokumenti ning jälgib samal ajal LibreOffice’i käitumist ja kõrvalekaldeid tavapärasest käitumisest (sealhulgas hangumine). Arendajad kasutavad seda koodi kontoritarkvara testimiseks. Iga uut arenduse käigus kompileeritud tarkvarapaketti testitakse teadaolevate probleemsete dokumentidega, mis on kasutajate poolt lisatud ning millega on varasemalt probleeme olnud. Testimise huvides paralleelselt erinevate LibreOffice’i versioonide ühte arvutisse salvestamise lihtsustamiseks (Windows’i masinates ilma käsureata), uuendas Florian Reisinger LibreOffice’i Server Install GUI nimelist tarkvara, mille saad alla laadida tema enda koduleheküljelt siit.

LibreOffice 4.0.3. sisaldab rohkem kui 100 pisivigade parandust ja edasiarendust, mis on kõik testitud osade kaupa kolmes erinevas väljalaske-kandidaadis. Detailse nimekirja kõikidest parandustest ja edasiarendustest leiad iga arenduse käigus loodud väljalaske märgetest (inglise keeles: RC1, RC2, RC3). Windows’i ja Mac OS X’i installeerimispaketid, samuti Linux’i RPM ja .deb installeerimise paketid on kättesaadavad meie allalaadimise leheküljelt siit. LibreOffice’i tarkvara on litsentseeritud vastavalt LGPLv3 litsentsile, mis tähendab tarkvara koodi kõigile vaba kättesaadavust ja muutmise õigust