Dokumendi Sihtasutus andis välja LibreOffice 4.0.4 versiooni

19. juunil 2013 andis Dokumendi Sihtasutus Berliinis teada LibreOffice’i 4.0.4 versiooni väljaandmisest Windows’ile, OS X’ile ja Linux’ile. Tegemist on LibreOffice’i 4.0 versiooni neljanda väljalaskega, mis on ka viimane enne juuli lõpus avaldatavat LibreOffice 4.1 versiooni.

LibreOffice 4.0.4 toob sinuni mitmeid edasiarendusi litsentseeritud dokumendiformaatide toetamiseks. Just see on ka peamiseks põhjuseks, miks kõik suuremad migratsiooniprojektid, sealhulgas mitmed keskvalitsuse ja kohaliku omavalitsuse üksused Euroopas ja Lõuna-Ameerikas, on vabale ja tasuta tarkvarale üle minnes otsustanud just LibreOffice’i kasuks.

Samuti on LibreOffice 4.0.4 versioonist, võrreldes varasemate väljalasetega, eemaldatud mitmed vead ja tagasilangused, mis on saavutatud tänu vabatahtlike inimeste tööle kvaliteediarenduses. Antud tiim korraldab ka 20. juunil algava ja 15 päeva kestva Bug Triage Contest ürituse (Vigade leidmise võistlus), mis aitab ette valmistada tulevase LibreOffice’i 4.1 versiooni välja andmist. Täpsema info antud ürituse kohta võid leida siit: https://wiki.documentfoundation.org/QA/Projects/Bug_Triage_Contest. 5 kõige enam vigu leidnud võistlejad, sealhulgas ka tuntud nimed, ja esimesed 10 uut kaastöötajat võidavad Dokumendi Sihtasutuse/LibreOffice’i T-särgi.

LibreOffice 4.1 versioon tutvustab mitmeid uusi ja põnevaid võimalusi, millega on võimalik juba täna lähemalt tutvuda siin: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.1(sealhulgas lisandub võimalus tähestiilide kinnistamiseks loodavates dokumentides, mis arendab edasi ka Avatud Dokumendi formaati).

Lisaks sisaldab uus tulev versioon suurel hulgal lõppkasutajatele nähtamatuid muudatusi, kuid mis pole seetõttu sugugi vähemtähtsad: see võimaldab koodibaasist, millele LibreOffice on üles ehitatud, palju kergemini aru saada ja annab paremad võimalused projektis kaasalöömiseks: http://people.gnome.org/~michael/blog/2013-06-13-under-the-hood.html

LibreOffice 4.0.4 versioon on koheseks allalaadimiseks kättesaadav meie allalaadimiste leheküljelt siit. Muudatustelogid (inglise keeles) on kättesaadavad järgmistelt linkidelt : https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.4/RC1 (parandatud 4.0.4.1) and https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.0.4/RC2 (parandatud 4.0.4.2).