Dokumendi Sihtasutus tervitab uut Konsultatiivnõukogu liiget: Kuningas Abdulaziz Teaduse ja Tehnoloogia Linn (KACST) Saudi Araabias

KACST25. juunil 2013. aastal andis Dokumendi Sihtasutus Berliinis teada Kuningas Abdulaziz Teaduse ja Tehnoloogia Linna (KACST) Saudi Araabias täieõiguslikust liikmelisusest Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukogus. KACST sponsoreerib Rahvusvahelist Tasuta ja Vaba Lähtekoodiga Tarkvara Tehnoloogia Programmi (Motah: http://www.motah.org.sa/), mis on LibreOffice’i Araabia keele ja RTL’i (paremalt vasakule loetav tekst) ning uute võimaluste arendamiseks tarkvarapaketis juba peaaegu terve aasta koostööd teinud.

Motah’i LibreOffice’i Projekt (http://motah.org.sa/en/?q=node/94) on kõigest üks alateema Motah’i programmist KACST-s, kus uuritakse mitmeid tarkvaratooteid Araabia keele toetuse ja Araabia kasutajatele sobivuse osas. LibreOffice osutus esimeseks lokalisatsiooniprojekti valikuks tänu sellele, et enamus Araabia kasutajaid vajavad kõikide võimalustega kontoritarkvarapaketti.

liberoffice_image.png“Motah’i tarkvarainsenerid on alates 2012. aastast regulaarselt LibreOffice’iga koostööd teinud ja on nüüd üheks suurimaks täistöökohaga arendajate gruppidest, kes töötavad LibreOffice’i koodi kallal üheskoos SUSE’i ja Red Hat’i arendajatega”, kommenteeris Micheal Meeks SUSE’ist, kes on ka Dokumendi Sihtasutuse Juhatuse liige. “Tänu nende uute programmeerijate gruppide sisendile, oleme viimastel kuudel suutnud aktiivsete kaasatöötajate hulka suurendada umbes 100 inimeseni kuus ning üle 330 inimeseni aastas.”

“On paeluv näha, kuidas Dokumendi Sihtasutus ühendab inimesi erinevatest kultuuridest, keeltest ja geograafilistest asukohtadest ümber LibreOffice’i arendamise, mis on parim vaba kontoritarkvarapakett üldse”, räägib KACST’i uuringute instituudi asepresident Dr. Truki Alsaud. “KACST osalus Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukogus peegeldab meie toetust LibreOffice’i arendamises, andes meile võimaluse lisaks Araabia keele versiooni arendamisele osaleda ka uute funktsioonide ja parema kasutajaliidese edasiarendamises.”

Koos KACST liikmelisusega on Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukogus nüüd kokku kümme liiget: FSF, Google, Intel, KACST, MIMO, Red Hat, SPI, Lanedo, Freies Office Deutschland e.V. ja SUSE (täpsem info veebilejeküljelt: https://wiki.documentfoundation.org/TDF/Advisory_Board).

Info KACST kohta

Kuningas Abdulaziz Teaduse ja Tehnoloogia Linn (KACST) on iseseisev teaduslik organisatsioon, mis administratiivselt annab aru Peaministri Büroole. KACST on üheaegselt nii Saudi Araabia rahvusvaheline teadusagentuur kui ka rahvusvahelised laboratooriumid. Teadusagentuuri tegevusalade hulka kuuluvad teaduse ja tehnoloogia strateegiate koostamine, rahvusvahelise teadusliku andmebaasi loomine ja väliste uuringute toetamine. Lisaks korraldatakse kohalikes uuringuinstituutides erinevatel erialadel rakenduslikke teadusuuringuid ja pakutakse era- ja avalikule sektorile patentidega, teadusliku informatsiooniga ja teaduslike konsultatsiooniga seotud teenuseid. Hetkel töötab KACST’s üle 2500 töötaja.

KACST kontakt

Mohamed Alkanhal – Arvutiuuringute Instituudi Juhataja (Director of Computer Research InstituteI)
Telefon: + 966 11 4813765
Email: cri@kacst.edu.sa
Veeb: http://www.kacst.edu.sa