Avatud dokumendi formaadid ja LibreOffice FISL 14

14.ndal Rahvusvahelisel Vaba Tarkvara Foorumil FISL 14, mis toimub 3. juulist kuni 6. juulini Brasiilias, Porto Alegre’s, hõlmab endaga mitmeid LibreOffice’iga ja Avatud Dokumendi Formaadi (ODF) tegevusi. Sellel aastal on heaks uudiseks see, et osa võtavad ka Italo Vignoli (Itaalia) ja Bjoern Michaelsen (Saksamaa), kes võtavad antud üritusel sõna avatud standardite ja vaba tarkvara ülevõtmisest.

Italo esitab loengu teemal: LibreOffice: the History and A Reference Protocol for Migrations to Free Software and Open Document Standards (vabas tõlkes – LibreOffice: Vabale tarkvarale ja Avatud Dokumendi Standardile migreerumise soovitused ja ajalugu). Bjoern viib aga läbi LibreOffice’i Töötoa ja annab samas ka loengu teemal: LibreOffice Project: Getting Involved and LibreOffice – Continuous community integration (vabas tõlkes: LibreOffice’i Projekt: LibreOffice kui pidev kogukondlik integratsioon ja kuidas sellega liituda).

FISL 14.ndal osaleb ka LibreOffice’i Brasiilia kogukond. Klaibson Ribeiro räägib kolmapäeva hommikupoolikul, 3.juulil, uuest, LibreOffice’i 4.ndas versioonis sisalduvast LibreLogo funktsioonist, mis fokusseerib algtaseme programmeerimise õpetamisele. Sama päeva pärastlõunal toimub avatud diskussioon teemal: Avatud lähtekoodiga avalike seaduseraamistike tähtsus ODF’i ökosüsteemis. Antud kohtumisel arutame seniste avatud dokumendi formaatide edukust ja saavutusi, samuti räägime nende regulatsioonide kasutamisest ja nendega seotud probleemidest ning erinevatest strateegiatest raamistiku kasutuselevõtuks administratsioonides.

Reedel, 5. juulil, viib Olivier Hallot läbi töötoa LibreOffice’i kasutajaliidese muutmise kohta, kus tutvustab uusi arendusi LibreOffice’i dialoogi struktuurides, mida LibreOffice’i kogukond on juba pikka aega nõudnud. Sama päeva pealelõunal toimub Eliane Domingos’e juhtimisel LibreOffice’i Kogukonna Kohtumine, kus José Guilherme Vanz ja Marcos Paulo de Souza jagavad oma kogemusi peale ühte aastat LibreOffice’i koodi häkkimist. Päeva lõpus toimub loeng teemal “The Rio Grande do Sul State Migration to Open Document Formats” (vabas tõlkes: Rio Grande Suli osariigi migratsioon Avatud Dokumendi Formaadile), kus on võimalik arutada ODF’i kasutuselevõttu osariiklikul tasemel.

Rohkem infot leiad ametlikust FISL leheküljelt siit: http://softwarelivre.org/fisl14?lang=en