LibreOffice kvaliteedijuhtimise vabatahtlikud: Varustatud ja valmis!

Tänasest Dokumendi Sihtasutuse eelarvest on eraldatud raha ka LibreOffice’i kvaliteedijuhtimise tiimile, kelle kasutusse anti Sihtasutusele kuuluvad netbook’id ehk tagasihoidlikud, peamiselt interneti sirvimiseks mõeldud pisikesed sülearvutid. Need arvutid on spetsiaalselt valitud ja seadistatud platvormile, milline puudub vabatahtlike peamiselt kasutatavas arvutis.

See võimaldab kvaliteedihalduse tiimil analüüsimiseks kasutada erinevaid tarkvaraplatvorme ning need on neil kohe käepärast võtta. Esimene partii netbook’e said enda kasutusse Florian Reisinger (tuntud oma Server-Installation GUI poolest), Joel Madero ja Joren de Cuyper. Viimased kaks vabatahtlikku on väga aktiivsed ning omasid ka kvaliteedijuhtimise tiimis võtmerolli Bug Triage Contest’i nimelise ürituse organiseerimisel ja läbiviimisel. Võistlus ise kujunes suurepäraseks õnnestumiseks – kvaliteedijuhtimise tiimiga liitus mitmeid uusi kaastöötajaid ning võistluse käigus leiti ja parandati üle 580 erineva pisivea. Ka sinul on võimalik LibreOffice’i kvaliteedijuhtimise tiimiga väga lihtsalt liituda – võta tiimiga IRC-vestluse kaudu ühendust!

Florian with his triaging netbook

Florian koos uue netbook’iga 

Joels bug triaging setup

Joel’i kvaliteedikontrolli üles-seade

Jorens freshly unpacked netbook running LibreOffice

Jorens’i värskelt tööle pandud netbook LibreOffice’iga

Tasub ka meeles pidada, et enne iga raporteeritud veaparandust arendajate poolt, seatakse need vead ka tähtsuse järjekorda. Dokumendi Sihtasutus soovib Florian’ile, Joel’ile ja Joren’ile rahulikku üleminekut stressirohkest LibreOffice’i 4.1.0 eelversioonide avaldamisest vaiksemasse, kuid sellegipoolest huvitavasse stabiilsete versioonide aega. Jõudu ja jaksu!