Dokumendi Sihtasutus andis välja LibreOffice 4.1.1 versiooni

29. augustil 2013 andis Dokumendi Sihtasutus Berliinis teada LibreOffice´i 4.1.1 versiooni väljaandmisest Windows’ile, OS X’ile ja Linux’ile. Tegemist on LibreOffice 4.1 perekonna esimese väljalaskega, mis pakub arvukaid parandusi patendeeritud ja vanemate failiformaatide koostalitlusvõime võimalustes.

Uus väljalase on samm edasi parandamaks LibreOffice 4.1 üldist kvaliteeti ja stabiilsust. Ettevõtetele soovitab Dokumendi Sihtasutus üleminekut LibreOffice 4.0.5 versioonile, millele pakuvad toetust sertifitseeritud professionaalid.

 

LibreOffice 4.1.1 anti välja mõned päevad peale Hispaania autonoomse regiooni Valencia teadet LibreOffice´le üleminekust (kokku 120 000 arvutit), mis säästab valitsusele omandiõigustega tarkvara litsentsidelt 1.5 miljonit eurot aastas.

LibreOffice ökösüsteem jätkab kasvu stabiilses tempos – alates 2013. aasta veebruarist töötavad projektiga aktiivselt üle saja arendaja kuus. Kokkuvõttes on LibreOffice’i projektiga alates selle loomisest 2010. aastal liitunud üle 700 arendaja.

LibreOffice 4.1.1 versioon on koheselt allalaetav siit: https://libreoffice.ee/laadi-alla/.

Muudatustelogid on kättesaadavad järgnevatelt linkidelt:
https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.1.1/RC1 (parandatud 4.1.1.1) ja
https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.1.1/RC2 (parandatud 4.1.1.2).

Dokumendi Sihtasutusest (TDF)

Dokumendi Sihtasutus on avatud, iseseisev, isemajandav, meritrokraatlik organisatsioon, mis põhineb OpenOffice.org kommuuni väga tublil kümneaastasel tööl. TDF loodi usus, et iseseisvas organisatsioonis tekkinud kultuur toob korporatiivsetes ja vabatahtlikes panustajates välja parima ning lõpptulemusena pakub senistest parimat vabavara tarkvarapaketti. TDF on avatud kõikidele isikutele, kes aktsepteerivad nende põhiväärtuseid ja panustavad selle tegevustesse ning tervitavad korporatiivset osalust kommuunis. Näiteks sponsoreerides indiviide, töötamaks võrdsetena teiste panustajate kõrval kommuunis. Alates 30. juunist 2013 on TDF-il 159 liiget ja üle 3000 vabatahtliku ja panustaja üle maailma.

Meediakontaktid

Florian Effenberger (München, Saksamaa, UTC+1)
Telefon: +49 8341 99660880 – Mobiil: +49 151 14424108 – E-mail:floeff@documentfoundation.org

Charles H. Schulz (Pariis, Prantsusmaa, UTC+1)
Mobiil: +33 6 98655424 – E-mail: charles.schulz@documentfoundation.org

Eliane Domingos de Sousa (Rio de Janeiro, Brasiilia, UTC-3)
E-mail: elianedomingos@documentfoundation.org – Skype: elianedomingos

Italo Vignoli (Milano, Itaalia, UTC+1)
Mobiil: +39 348 5653829 – E-mail: italo.vignoli@documentfoundation.org – Skype: italovignoli – GTalk: italo.vignoli@gmail.com