LibreOffice’i konverents 2013 Milanos

9. septembrist kuni 25. septembrini, ehk juba vähem kui kahe nädala pärast, avatakse Milano Ülikoolis LibreOffice’i Konverents. Avaettekanne peetakse ajaloosises Ca’ Granda hoones, samal ajal kui kõik tehnilised ettekanded ja seminarid toimuvad Arvutiteaduse kateedris. Konverentsi toetavad Canonical ja Collobra, samas kui Google ja CloudOn toetavad kolmapäeva ja neljapäeva õhtul toimuvaid live häkkimise üritusi. Toidupause toetab Lanedo. Konverents lõppeb reedel, 27. septembril traditsioonilise Küsimuste-Vastuste sessiooniga, kus projekti liikmetel on võimalus esitada oma küsimused Dokumendi Sihtasutuse juhatusele.

Konverentsi teemad katavad Avatud Dokumendi Formaat’i (ODF); LibreOffice’i arendust; kogukonna arendust; parimad kasutuselevõtu ja migreerumise praktikad; ettevõtluse ehitamine LibreOffice’iga. Esimest korda on konverentsil võimalik koos LibreOffice’i arendajatega ühiselt maha istuda ja koodi arendada või arutada järgmiste kontoritarkvara võimaluste üle.

“LibreOffice Konverents toimub Itaalias väga õigel ajal – 2012 ja 2013 aastal on seal toimunud mitmeid avaliku sektori migreerumisi LibreOffice’ile nii regionaalsel kui ka kohalikul tasandil,” kommenteeris Italo Vignoli, kes on Dokumendi Sihtasutuse juhatuse liige ja konverentsi peakorraldaja. “Projekti liikmetega kohtumine julgustab ka teisi avaliku sektori administratsioone ja ettevõtteid LibreOffice’ile migreeruma”.

LibreOffice’i 2013 Konverents’i majutab Milano Ülikooli Arvutiteaduste kateeder (http://www.dsi.unimi.it/) ja seda toetavad Canonical (http://www.canonical.com) ja Collabora (http://www.collabora.com), samas kui Google (http://www.google.com) ja CloudOn (http://site.cloudon.com/) sponsoreerivad häkkimisi, ja Lanedo (http://www.lanedo.com) lahendab toidupauside mured.

Konverentsi on võimalik jälgida ka otseülekandena, lisaks kogu materjal salvestatakse ja tehakse hilisemalt kättesaadavaks läbi konverentsi veebilehekülje.