SUSE ja Collabora sõlmisid LibreOffice’i toetuse pakkumiseks partnerluslepingu

Sõlmitud partnerlusleping tagab järjepidevuse organisatsioonidele ja avatud tarkvara kogukonnale

3. septembril andsid SUSE ja Collobora Productivity (“Collabora”) teada partnerluslepingu sõlmimisest, tagamaks SUSE’i LibrOffice’i kasutajatele kasutajatuge ja hooldust. Vastavalt kokkuleppele alustab Collabora LibreOffice’i kommertsversioonidele, mitmeotsarbeline professionaalse kvaliteediga kontoritarkvara, kasutajatoe pakkumist, mis hõlmab nii organisatsioonilisi kasutajaid kui ka vabavaral põhineva LibreOffice’i arendamist.

SUSE’i kasutajatele, kes on tellinud LibreOffice’i kasutajatoe teenuse, jätkatakse SUSE’i poolt tavapärase kasutajatoe pakkumist kuni tellimuse lõppemiseni. Uutele LibreOffice’i kasutajatele, samuti ka kasutajatele, kes uuendavad oma LibreOffice’i kasutajatoe tellimust, võivad oma kasutajatoe pakkujaks valida ka Collabora.

“LibreOffice’i kasutajatoe üleminekuga Collabora’le kindlustab SUSE suurepärase toe pakkumise jätkamist oma kõikidele klientidele ning samuti annab Collabora’le võimaluse LibreOffice’isse investeerimiseks,” kommenteeris SUSE’i president ja ettevõtte juht Nils Brauckmann. “Antud üleminek lubab SUSE’il keskenduda Linux’i tuuma ja pilveteenuste infrastruktuuri arendamisele, aidates samal LibreOffice’il kasvul jätkata.”

LibreOffice on kogukonnal põhinev projekt, mida juhib mittetulundusorganisatsioon Dokumendi Sihtasutus. Lisaks LibreOffice’i kommerts-kasutajatoe pakkumisele, liitub Collabora Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukoguga (kuhu kuulub ka SUSE), mis annab neile võimaluse projektis aktiivsemalt kaasa lüüa.

Collabora tegevjuht Philippe Kalaf kommenteeris: “Collabora usub, et Vaba Tarkvara sisaldab endas kontoritarkvara-maailmas paljulubavaid võimalusi ning juba õige pea saame pakkuda LibreOffice’i kasutajatuge erinevatele platvormidele Windows’i, Mac’i ja Linux’i operatsioonisüsteemides, nii olemasolevatele kui ka uutele LibreOffice’i kasutajatele üle maailma. Samuti laiendame oma kvalitatiivset konsultatsioonide portfelli LibreOffice’i võimaluste arendamisega.”

Kindlustamaks jätkuva kasutajatoe teenuse pakkumist organisatsioonide kasutajatele ja kogukonna toetust LibreOffice’i projektile, liituvad LibreOffice’iga töötavad SUSE’i võtmearendajad Collabora’ga, moodustades uue Produktiivsuse divisjoni. Saamaks rohkem infot Collabora LibreOffice’i kasutajatoe kohta, sealhulgas hinnastamine, külasta Collabora lehekülje siin: www.collabora.com/services/libreoffice.

“SUSE on LibreOffice’i projekti toetanud tugevalt esimest päevast peale ning nad on LibreOffice’i jalgele aitamiseks teinud väga palju kaastööd,” kommenteeri Dokumendi Sihtasutuse Juhatuse esimees Florian Effenberger. “Me oleme väga tänulikud kogu nende töö eest, ning samuti pinevil Collabora Konsultatiivnõukoguga liitumise üle, nägemaks milliseid uusi tulemusi suudab antud tiim tulevikus saavutada.”

Collabora’st

Collabora on ülemaailne tarkvarakonsultatsiooniga tegelev ettevõte, mis on spetsialiseerunud vaba tarkvara poolt pakutavate võimaluste kasutamiseks kommertsmaailmas. Collabora on ühendanud aastetepikkuse avatud tarkvara kohta kogutud eriteadmised kogemustega mobiilsete, automaatsete ja tarbijate elektroonikatööstusest. Nad aitavad klientidel efektiivselt avatud tarkvara tehnoloogiaid ettevõttele vajalikule kujule integreerida, kasutades aja kokkuhoiuks olemasolevaid komponente ja keskendudes toodete diferentseerimisele.  

SUSE’ist

SUSE, olles vaba tarkvara pioneer, pakub usaldusväärset ja koostalitusvõimelist Linux’i ja pilveteenuste lahendusi, mis annavad ettevõtetele suurema kontrolli ja painduvuse. Üle 20 aasta tipptasemel inseneritööd, erakordne teenus ja ületamatu ökosüsteemi partnerlus on toodete ja toe mootoriks, mis aitab SUSE’i klientidel hallata keerulisi probleeme, vähendada kulusid ja edastada missiooni-kriitilisi teenuseid. Pika-ajalised kliendisuhted lubavad SUSE’il adapteerida ja tuua turule nutikamat innovatsiooni, mida nende klientidel on õnnestumiseks vaja nii täna kui ka homme. Rohkema info saamiseks külasta www.suse.com veebilehte.

Meediakontaktid

Kevan Barney
SUSE
Telefon: +1 801 861 2931
Email: kbarney@suse.com