LibreOffice’i on tänu rollApp’ile nüüd kättesaadav ka iPad’is ja Chromebook’is

Dokumendi Sihtasutus teatas 30. detsembril Berliinis LibreOffice’i kõige värskema versiooni kättesaadavusest iPad’i ja Chromebook’idele. Tegemist on pilveteenusega, mis on saanud võimalikuks tänu rollApp nimelisele virtualiseerimise tehnoloogiale.

 

rollApp’i iPad’i ja Chromebook’ide kasutajad ei pea tarkvara alla laadima või installeerima – LibreOffice’it on võimalik kasutada läbi seadmete brauseri. rollApp striimib vajalikud kontoritarkvara osad pilves arhitektuurist kasutajate seadmetesse ja annab sellega võimaluse failidega töötamiseks (avamiseks, salvestamiseks ja muutmiseks) otse pilveteenuses: Dropbox, Google Drive ja Box’i teenustes.

“LibreOffice’i võimas dokumendihalduse ulatus koos rollApp’i nutika virtualisatsioonitehnoloogiaga pakub meie ja LibreOffice’i kasutajatele uut ja intelligentset viisi oma iPad’idel või Chromebook’idel olla veelgi enam produktiivsed,” kommenteeris rollApp’i asutaja ja juhataja Vlad Pavlov. “Samuti soovime tänada LibreOffice’i kogukonna oskuslikke kasutajaid, tänu kelle abile on täna võimalik LibreOffice’i tarkvara kasutada nii iPad’idel kui ka Chromebook’ides.”

rollApp on tegev alates 2012. aasta aprillist, mil esmakordselt näidati selle võimet virtualisatsioonitehnoloogia abil lävi pilveteenuse kontoritarkvara kasutamiseks iPad’idel. rollApp pakub nõudmisel-tarkvara teenust, mida on võimalik virtuaalselt igasse brauserit omavasse digitaalsesse seadmesse tuua üle erinevate internetiühenduste.

rollApp’ist

rollApp Inc. on erasektoris loodud pilveteenuse tehnoloogia ettevõtte, mille peakontor asub Californias Palo Alto’s. Antud ettevõte keskendub virtualisatsioonitehnoloogia arendamisele, mis teeb võimalikuks erinevate tarkvarade kasutamise läbi internetilehitseja mistahes seadmetel.