Dokumendi Sihtasutusel on nüüd uus juhatus

18. veebruaril 2014 astus ametlikult ametisse Dokumendi Sihtasutuse uus juhatus, mille õigused kestavad kuni 17. veebruarini 2016.

 

Valituks osutunud juhatuse liikmed, järjestatuna hääletustulemuste põhjal, on järgmised: Thorsten Behrens (sõltumatu), Eliane Domingos de Sousa (sõltumatu), Michael Meeks (Collabora), Fridrich Strba (sõltumatu), Adam Fyne (CloudOn), Joel Madero (sõltumatu) ja Bjoern Michaelsen (Canonical). Valitud juhatuse asetäitjad, samuti hääletustulemustel järjestatud, on järgmised: Andreas Mantke (sõltumatu), Eike Rathke (Red Hat) ja Norbert Thiebaud (sõltumatu).

Juhatuse esimesel koosolekul otsustasti Dokumendi Sihtasutuse juhatuse esimeheks valida Thorsten Behrens ning juhatuse aseesimeheks valiti Eliane Domingos de Sousa. Lisaks otsustati koosolekul Florian Effenberg’i edutamine Dokumendi Sihtasutuse tegevjuhiks, kelle ülesandeks on juhatuse abistamine sihtasutuse tegevuste kontrollimisel ja kordineerimisel.

“Uus juhatus pakub head tasakaalu endise OpenOffice’i pärandi ja uue LibreOffice’i vaimsuse vahel, kusjuures mitmed inimesed esindavad projekti mõlemat poolt. Lisaks on uus juhatus võrreldes vanemaga ka laiema geograafilise katvusega – kuus inimest Euroopast, kolm Ameerikast ja üks Kesk-Aasiast,” kommenteeris värsketlt Dokumendi Sihtasutuse Juhatuse esimeheks hääletatud Thorsten Behrens.

1. jaanuari 2014. aasta seisuga on Dokumendi Sihtasutusel enam kui 190 liiget ning tuhandeid vabatahtlikke üle maailma.

Projekti toetavad ettevõtted ja organisatsioonid, keda esindab Nõuaandev Kogu ja kuhu kuuluvad: AMD, CloudOn, Collabora, Vaba Tarkvara Sihtasutus (Free Software Foundation), Saksamaa Vaba Kontori Ühing (Freies Office Deutschland e.V.), Google, Intel, Kuningas Abdulaziz’e Teaduse ja Tehnoloogia Linn (King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST)), Lanedo, MIMO (Inter-Ministry Mutualisation for the Open Productivity Suite – Vabale Kontoritarkvara pühendatud ministeeriumite vaheline koostööorganisatsioon), Red Hat, Avaliku Huvi Tarkvara (Software in the Public Interest (SPI)), Studio Storti ja SUSE.