LibreOffice'i Vaataja Androidile

Dokumendi Sihtasutus annab teada LibreOffice’i Vaataja valmimisest Androidile
Berliin, 28.mai 2015

LibreOffice – parim vabavaraline kontoritarkvara on nüüd saadaval Androidile.  Programmi saab paigaldada Google Play kaudu aadressilt http://tdf.io/androidviewer
Otse APK-faili allalaadimiseks ja ligipääsud teistele rakenduse poodidele saavad olema kättesaadavad aadressil http://www.libreoffice.org/download/android-viewer

LibreOffice’i Vaataja pakub ka võimalust veidi faili muuta:

  • sõnade muutmine olemasolevas tekstilõigus
  • kirjastiilide muutmine nagu näiteks rasvane või kaldu

Failide muutmine on veel katseline võimalus, mida tuleb eraldi lubada seadetest ja ei ole veel piisavalt töökindel kriitilisteks ülesanneteks. Seda arendatakse tulevikus edasi täisväärtuslikuks muutmisvõimaluseks üha kasvava arendajate kogukonna abiga. Käesolevas versioonis muutmise võimaluse arendus tehti tänu annetustele Dokumendi Sihtasutusele.

Tagasiside ja vearaportid on väga teretulnud, et aidata arendajaid programmi kvaliteedi parandamisel kui täisväärtusliku kontoritarkvara arendamiseni välja. Kasutajad on teretulnud teada andma leitud vigadest, kasutades veahaldussüsteemi https://bugs.documentfoundation.org ja pannes kaasa faili, mis probleemi põhjustas.

LibreOffice’i Vaataja kasutab sama mootorit, mida kasutab LibreOffice Windowsi, Mac OS X ja GNU/Linux’i jaoks. Koos Androidi jaoks loodud ja Firefoxil põhineva uue kasutajaliidesega Androidil, loeb see dokumenti samamoodi kui LibreOffice töölauaarvutis.

LibreOffice’i Vaataja on arendatud firmade Collabora ning Igalia ja pakendatud Smoose poolt koos tudengite abiga üritusel Google Summer of Code, lisaks on abiks olnud Dokumendi Sihtasutus ja LibreOffice’i kogukond. SUSE tegeles põhiliselt erinevate tarkvaraplatvormide toe loomisega ja Mozilla Korporatsioon mitmete põhiosadega.

Allikas: TDF’i ajaveebi postitus 28.maist 2015