LibreOffice areneb võimsalt!

LibreOffice’it haldav Avatud Dokumendi Fond (The Open Document Foundation) asutati 10. septembril 2010. Selle aja jooksul on edasiminek olnud tohutu, eriti arenduse seisukohast. Projekti tuumaks olev arendajate meeskond on suutnud enda juurde meelitada ligi 400 uut tegijat, rääkimata vägagi ambitsioonikatest eesmärkidest – õige pea on oodata LibreOffice’i uut verstaposti, versiooni 3.5.

Uue versiooni eelõhtul, mille tähtajaks on seatud järgmine nädal (2012. aasta 6. nädal), on siiski veel palju tööd teha. Järgmine versioon on olulise tähtsusega, näidates arengusuundi mitte ainult kitsale spetsialistide ja arendajate ringile, vaid ka lõppkasutajatele: oodata on lihtsamat, mugavamat ja uute võimalustega kontoritarkvara. Uuest versioonist saab põhjaliku ülevaate täna ja homme (4.-5. veebruar) Brüsselis toimuval FOSDEM 2012 konverentsil.

FOSDEM (The Free and Open source Software Developers’ European Meeting) on suurim mittekommertslik vaba ja avatud lähtekoodiga tegelevate kommuunide konverents, milles osalemine on kõigile avatud ja tasuta. FOSDEM sai alguse 2000. aastal, kui Linux’i liikumise fänn, Raphael Bauduin, otsustas kutsuda kokku väikse grupi vaba tarkvaraga tegelevaid arendajaid.

FOSDEM’i eesmärgiks on tuua kokku erinevad arendajad ja uudistajad ning võimaldada neile aeg ja koht ideede ning mõtete vahetamiseks. See on üritus, kus inimesed saavad omavahel uusi sidemeid luua, tutvuda vaba tarkvara arengute ja uudistega ning tunnustada vaba lähtekoodiga tarkvaraprojekte. Tänaseks päevaks on FOSDEM kasvanud rohkem kui 4000 inimest kokku toovaks konverentsiks, mida peetakse Université libre de Bruxelles’i (Brüsseli Vaba Ülikool) campuses.

LibreOffice’i kava FOSDEM’il on ära toodud siin.

Huvilistele toome siinkohal ülevaatliku pildi LibreOffice’i arendust puudutavast statistikast, mille kohta antakse lisainfot ja kommentaare ka eelmainitud konverentsil:

Tdf infographics

Pilt on täissuuruses allalaetav PDF-ina ja JPG-na.