Dokumendi Fond annab teada sertifikatsiooniprogrammi loomisest

Dokumendi Fond andis 7. mail teada Sertifikaadiprogrammi loomisest, soodustamaks LibreOffice’iga seotud teenuste osutamist ja pakkumist.

Programm aitab kasvada LibreOffice’ ökosüsteemil, mille hulka kuuluvad arendamise, hooldamise, koolitamise ja muude professionaalsete teenuste osutamine.

Dokumendi Fondi Direktorite Nõukogu liige Italo Vignoli kommenteeris, et antud sertifikaadi abil on edaspidi võimalik hinnata nende inimeste kompetentsi, kes arendavad ja toetavad LibreOffice’it, pakuvad teenuseid kontoripaketi integreerimiseks, hooldamiseks, töötajate koolitamiseks ja aitavad ettevõtetel loobuda patenditud programmidest tasuta tarkvara kasuks. TDF-i Sertifikaadi programm loob sponsoritele, TDF-i liikmetele ja kolmandatele osapooltele võimaluse ehitada oma äri ümber LibreOffice’i, pakkumaks igas suuruses ettevõtetele abi tasuta tarkvara kasutamise maksimeerimiseks.

Sertifikaadi programmi hakkab kontrollima Direktorite Nõukogus moodustatud Sertifikaadi Komitee. Komiteesse, mida juhatab Italo Vignoli, kuulub kümme inimest: Olivier Hallot ja Charles Schulz Direktorite Nõukogust; Sophie Gautier Cor Nouws Liikmete Komiteest; Stephan Bergmann, Jan Holesovsky, Tim Janik and Björn Michaelsen arendajate kommuunist ning Lothar Becker ja Jacqueline Rahemipour kolmandatest osapooltest.

Esimesed sertifitseeritud arendajad ja kolmandad osapooled avalikustatakse LinuxTag’i (23-26 mai) konverentsil.

Täpsemat informatsiooni leiad Dokumendi Fondi Sertifikaadi lehelt siit.