LibreOffice 7.1 on valmis

Parima tasuta avatud lähtekoodiga kontoripaketi uhiuus versioon, mis põhineb LibreOffice Technology platvormil töölaua-, mobiil- ja pilvetehnoloogiate jaoks

Berliin, 3.veebruar 2021 – LibreOffice 7.1 Community, töölaua tootlikkuse parima avatud lähtekoodiga kontoripaketi vabatahtlike toetatud versioon, on saadaval aadressil https://libreoffice.ee/laadi-alla . Kogukonna (Community) silt rõhutab asjaolu, et tarkvara ei ole suunatud ettevõtetele ega ole optimeeritud nende tugivajaduste jaoks.

Ettevõtetes juurutamiseks on TDF tungivalt soovitanud LibreOffice Enterprise’i rakenduste perekonda ökosüsteemipartneritelt – lauaarvutitele, mobiilseadmetele ja pilveteenustele – pikaajaliste tugivalikute, professionaalse abi, kohandatud funktsioonide ja muude eelistega, sealhulgas SLA (teenustaseme lepingud) : https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-in-business/ .

Vaatamata sellele soovitusele on üha rohkem ettevõtteid valinud vabatahtlike toetatud versiooni oma vajadustele optimeeritud versiooni asemel. Sellel on olnud projekti jaoks kahekordne negatiivne tagajärg: vabatahtlike aja vähene kasutamine, kuna nad peavad kulutama oma aega ettevõtluse probleemide lahendamiseks, mis ei paku kogukonnale midagi, ja puhaskahjum ökosüsteemi ettevõtetele.

See on olnud LibreOffice’i projekti jätkusuutlikkuse probleem, sest see on pidurdanud tarkvara arengut. Tegelikult jagatakse kõiki ökosüsteemi ettevõtete klientide jaoks välja töötatud koodiridu ülemaailmsele kogukonnale ning see parandab toodet ja soodustab LibreOffice Technology platvormi kasvu.

Nii LibreOffice’i kogukond kui ka LibreOffice Enterprise’i tooteperekond põhinevad LibreOffice’i tehnoloogiaplatvormil, mis on aastaid kestnud arendustegevuse tulemus (vt valget raamatut ), mille eesmärk on pakkuda tipptasemel kontorikomplekti mitte ainult lauaarvutitele, vaid ka mobiilseadmetele ja pilvepõhiselt, jälgides turu arengut alates 2010. aastast.

Tänapäeval on LibreOffice’i tehnoloogial põhinevad tooted saadaval suurematele lauaarvutite operatsioonisüsteemidele (MS Windows, macOS, GNU/Linux ja Chrome OS), mobiilsetele platvormidele (Android ja iOS) ning pilve jaoks. Neil võib olla erinev nimi vastavalt iga ettevõtte kaubamärgi strateegiale, kuid neil on samad LibreOffice’i ainulaadsed eelised, vastupidavus ja paindlikkus.

Ühenduse märgise kasutamisega rõhutame, kui olulised on ettevõtte kliendid, kes aitavad meie missioonile kaasa vastavalt nende võimele ja kui kõrgelt me ​​nende toetust hindame.

LibreOffice 7.1 Community uued funktsioonid

Väljalaskemärkused: https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/7.1

LibreOffice 7.1 Community uued funktsioonid on välja töötanud suur osa koodiga kaasautoreid: 73% on arendajad, kes töötavad nõuandekomisjonis (Collabora, Red Hat ja CIB/allotropia) asuvates ettevõtetes, et teenida oma ettevõtte kliente ja muid organisatsioone (sh TDF) ja 27% on vabatahtlikud.

ÜLDINE

  • Uus dialoog kasutajaliidese disaini valimiseks, mille eesmärk on valida iga kasutaja enda eelistuste põhjal õige kasutajaliides
  • Täiustatud printimisdialoogis dokumendile sobiva paberiformaadi otsingut
  • Uue laienduse lisamisel laiendushalduris kuvatakse kõik toetatud failid
  • Printimise eelvaadet värskendatakse nüüd asünkroonselt, et mitte blokeerida kasutajaliidese sätteid prindidialoogis kohandades
  • Lisamiste dialoog: laienduste otsimiseks, hankimiseks ja paigaldamiseks ühe klõpsuga

WRITER

  • Uus stiiliinspektor lõigu- ja märgistiilide ning käsitsi vormindatud (otsevormingu) omaduste kuvamiseks
  • Värskelt lisatud piltide vaikeankrut saab seadistada tööriistade, valikute, LibreOffice Writeri abil
  • Võimalus tuvastada Unicode, isegi kui imporditud tekstifailil puudub BOM (baitide järjekorra märk)
  • Otsimis-, asendustoimingute kiiruse märkimisväärne parandamine

CALC

  • Lisati suvand kleepimise haldamiseks klahviga Enter, mille saab dialoogis Tööriistad ▸ Valikud ▸ LibreOffice Calc ▸ Üldine sisse, välja lülitada
  • Lisatud võimalus üksuste valimiseks automaatfiltri aknas, klõpsates lisaks märkeruudule kõigi üksuste rida
  • Autofiltri ja toimingute otsimise, asendamise märkimisväärne kiiruse paranemine

IMPRESS & DRAW

  • Võimalus joonistada olemasolevatele PDF-failidele nähtavaid allkirju
  • Impressis on võimalus mitme objekti animatsioone korraga muuta
  • Nuppude „Paus / Jätka” ja „Välju” lisamine esineja ekraanile
  • Realistlike pehmete uduste varjude lisamine objektidele
  • Uute füüsikal põhinevate animatsioonivõimaluste ja neid kasutavate uute animatsiooniefektide eelseadistuste lisamine

MAKRO

  • ScriptForge teegid: LibreOffice’i makroskriptimise ressursside laiendatav ja jõuline kogu, mida saab kutsuda kasutaja Basic või Pythoni skriptidest

Video, mis võtab kokku LibreOffice 7.1 Community peamised uued funktsioonid, on saadaval YouTube’is: https://www.youtube.com/watch?v=PLutwM8XKvo ja ka PeerTube’is: https://peertube.opencloud.lu/videos/watch/ 38ac180b-62b5-44b7-b649-74c7efe05758

Parim koosvõime töövahend LibreOffice

LibreOffice 7.1 Community lisab DOCX, XLSX, PPTX-failidega mitu koosvõime täiustust: Writeri tabelite täiustused (parem tabelifunktsioonide import, eksport ja haldamine ning parem tugi hõljuvate tabelite muudatuste jälgimisele); vahemällu salvestatud väljade parem haldamine rakenduses Writer; DOC, DOCX-failide päise viimase lõigu alla jäävate tühikute toetamine; ja täiendavaid SmartArt-täiustusi PPTX-failide importimisel.

LibreOffice pakub kontoripaketi areenil kõrgeimat ühilduvuse taset, alustades OpenDocument Format (ODF) omapärasest toest – paremate turva- ja koosvõime funktsioonidega võrreldes varaliste vormingutega – DOCX-, XLSX- ja PPTX-failide optimeeritud toeni. Lisaks sisaldab LibreOffice filtreid paljude päranddokumentide vormingute jaoks ja on sellisena turu parim koostöö võimalus.

LibreOffice’i kasutuselevõtmine

Dokumendi Sihtasutus on välja töötanud rändeprotokolli, et toetada varalistest kontorikomplektidest LibreOffice’i liikuvaid ettevõtteid, mis põhineb LibreOffice Enterprise’i perekonna LTS-versiooni juurutamisel, pluss migratsioonialane nõustamine ja koolitus sertifitseeritud spetsialistidelt, kes pakuvad CIO-sid ja IT-juhte lisaväärtusega lahendused kooskõlas varaliste pakkumistega. Viide: https://www.libreoffice.org/get-help/professional-support/ .

Tegelikult kujutab LibreOffice – tänu oma küpsele koodibaasile, rikkalikule funktsioonikomplektile, avatud standardite tugevale toele, suurepärasele ühilduvusele ja sertifitseeritud partnerite pikaajalistele tugivõimalustele – ideaalset lahendust ettevõtetele, kes soovivad taastada kontrolli oma andmete üle ja vabastada ennast tootjalukustusest.

LibreOffice 7.1 Community kättesaadavus

LibreOffice 7.1 Community on kohe saadaval järgmiselt lingilt: https://libreoffice.ee/laadi-alla/ . Omanduslike operatsioonisüsteemide miinimumnõuded on Microsoft Windows 7 SP1 ja Apple macOS 10.12.

LibreOffice’i tehnoloogial põhinevad tooted Androidile ja iOS-ile on loetletud siin: https://www.libreoffice.org/download/android-and-ios/ , App Store’is ja ChromeOSis aga siin: https://www.libreoffice.org / download / libreoffice-from-microsoft-and-mac-app-stores /

Kasutajate jaoks, kelle peamine eesmärk on isiklik tööviljakus ja kes eelistavad seetõttu uute funktsioonide asemel rohkem testimist ja vigade parandamist läbinud väljaannet, haldab Dokumendi Sihtasutus LibreOffice 7.0 perekonda, mis sisaldab mõne kuu jooksul lisatud parandusi. Praegune versioon on LibreOffice 7.0.4.

Dokumendi Sihtasutus ei paku kasutajatele tehnilist tuge, ehkki nad saavad seda vabatahtlikelt kasutajate postiloendites ja Ask LibreOffice’i veebilehel: https://ask.libreoffice.org

LibreOffice’i kasutajad, vabavara eestkõnelejad ja kogukonna liikmed saavad Dokumendi Sihtasutust toetada annetustega aadressil https://www.libreoffice.org/donate .

LibreOffice 7.1 on loodud dokumendi teisendamise teekidega Dokumendi Vabastamise Projektist: https://www.documentliberation.org

Pressikomplekt

Allalaadimise link: https://nextcloud.documentfoundation.org/s/FQXoczJb9RrExFA

Originaalartikkel: https://blog.documentfoundation.org/blog/2021/02/03/libreoffice-7-1-community/