Dokumendi Sihtasutus andis välja LibreOffice 3.6.2. versiooni

Üleeile, 4. oktoobril 2012 andis Dokumendi Sihtasutus teada LibreOffice’i 3.6.2 versiooni avaldamisest Windows’ile, Mac’ile ja Linux’ile. Sellest versioonist on eemaldatud mitmeid vigu ning, pidades silmas ettevõtteid, on parandatud programmi stabiilsust.

LibreOffice kui parim tasuta kontoritarkvara pakett, tänu kiiresti kasvavatele võimalustele ja edasiarendatud koostöövõimele teiste litsentseeritud tarkvaraga, on kiiresti muutumas De Facto standardiks tasuta kontoritarkvara kasutusele võtmisel.

Tänu üle 500-le arendajale, kes fokuseerivad oma tegevust lisaks uute funkstioonide arendamisele ka stabiilsusele ja kvaliteedile, on toonud kaasa aina suurema hulga era- ja avalike ettevõtete liitumisi LibreOffice’i kontoritarkvaraga ja mis demonstreerib edukalt kõiki TDF’i jõupingutusi koodipärandi edasiarendamisel.

Värkseim LibreOffice’i  kasutusele võtja avaliku halduse sektorist on Limerick’i linn, mis on suuruselt kolmas linn Iirimaal. Tasuta kontoritarkvara kasutavad kõik linna kuus peamist asukohta, kokku 450 arvutit, sealhulgas kolm avalikku raamatukogu, tuletõrje, munitsipaalmuuseum ja Linna Kunstigalerii (the City Gallery of Art).

LibreOffice’i kogukond koguneb teiseks LibreOffice’i Konverentsiks (LiboCon) 17.-19.-nda oktoobrini Berliini. Kolme päeva jooksul vahetavad TDF-i esindajad ja vabatahtlikud oma kogemusi, õppides üksteiselt nagu ühele õigele kogukonna kohane.

Konverentsile registreerimine lõpeb 8. oktoobril, kõigil osalejatel palume registreerida ennast sellel aadressil: http://conference.libreoffice.org/registration.

LibreOffice 3.6.2 on alates üleilsest olnud kättesaadav ka LibreOffice Eesti allalaadimiste lehelt, mis asub siin: https://libreoffice.ee/laadi-alla/. LibreOffice pakub oma kontoritarkvarale ka erinevaid lisasid, mis on kättesaadavad siit: http://extensions.libreoffice.org/extension-center.

Tehtud muudatused LibreOffice’i värskesse versiooni on kättesaadavad muudatustelogis, mis asuvad siin:
http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-2-release-3.6.2.1.log (fixed in 3.6.2.1) ja siin:  http://download.documentfoundation.org/libreoffice/src/bugfixes-libreoffice-3-6-2-release-3.6.2.2.log (fixed in 3.6.2.2).

Täiendavalt anname ülevaate LibreOffice’i arendajate kogukonna edasiminekutest viimase 12-e kuu jooksul, lisaks allalaadimiste kasvule TDF’i peegeldatud süsteemidest:

Some TDF Numbers as of September 2012

Sul on võimalik see ülevaade ka Hybrid PDF formaadis enda arvutisse salvestada siit: TDF Infographics September 2012 – Hybrid PDF.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

− 4 = 5