Tarkvarahuvilistele avaldatati LibreOffice’i värske 4.2.1 versioon

20. veebruaril 2014 teatas Dokumendi Sihtasutus LibreOffice’i 4.2.1 välja andmisest, kolm nädalat pärast LibreOffice’i 4.2 versiooni perekonna väljatulekut. Esimene väikeväljalase, mille välja andmise tsükkel osutus lühemaks, parandab üle 100 probleemi ja on esimene suurema koodiparandusega välja antud LibreOffice kontoritarkvara.

Muudatustelogid on kättesaadavad siit (inglise keeles): https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.2.1/RC1

“LibreOffice 4.2 oli väga ambitsioonikas, pidades silmas koodiparandust. Tänu sellele planeerimisime ka põhjalikku kvaliteedikontrolli tsüklit, mis põhinesid automaat-testidel ja millele järgnesid detsembris ja jaanuaris kvaliteedikontrollid. Siiski ei suutnud me tegeleda kõikide probleemidega”, kommenteeris Dokumendi Sihtasutuse juhatuse esimees Thorsten Behrens. “Tuginedes beetastaadiumis tarkvara testijate tagasisidele, liitusid arendajad ja kvaliteedihaldurid koheselt parandusprotsessi ja eemaldasid kõige pakilisemad probleemid vähem kui kolme nädalalaga, näidates sellega ka meie suure kogukonna olulisust.”

LibreOffice’i 4.2.1 ja 4.1.5 versioone tutvustatakse ka 10. kuni 14. märtsil toimuval CeBIT’i laval Hannoveris (Hall 6, boks H14). Lisaks räägivad Avatud Lähtekoodi Konverentsil LibreOffice’ist ka Florian Effenberger ja Italo Vignoli.

LibreOffice 4.2.1 on koheselt alla laetav järgmiselt viitelt: http://www.libreoffice.org/download/.

LibreOffice’i kasutajad, vaba tarkvara toetajad ja kogukonna liikmed saavad Dokumendi Sihtasutust toetada annetustega http://donate.libreoffice.org veebikeskkonnas. Kogutud raha kasutatakse infrastruktuuri kasvu ja turundusutegevuste (projekti tutvustamiseks laiemale kasutajaskonnale) toetamiseks.