Kohtuge uue LibreOffice’i Liikmete Komiteega!

Dokumendi Fondi (TDF) liikmed on värskelt valinud uue Liikmete Komitee, kuhu jäid viis liiget – Sophie Gautier, Fridrich Štrba, Eike Rathke, Cor Nouws ja Jean Weber – ja kaks asetäitjat – Simon Phipps ja Leif Lodahl.

Siia juurde sobivad ka mõned tähelepanuväärsed faktid:

  • TDF-iga liitunute hulk on suurem kui asutajate hulk
  • TDF-is on rohkem iseseisvaid liikmeid kui neid, kes on liitunud läbi TDF-i sponsoreerivate ettevõtete

Tõenäoliselt tunnevad paljud inimesed huvi nende seitsme Komitee liikmete tegevuste vastu TDF-ist sees- ja väljaspool. Parim võimalus nendega tutvumiseks on linkida nende veebiesindustele, kuna igal liikmel on olemas vähemalt blogi.

Õige pea saab Liikmete Komitee liikmetega tutvuda ka TDF-i veebis Liikmete Komitee leheküljel ning kohtuda nendega Berliinis LibreOffice’i Konverentsil.

Sophie Gautier ei vaja pikemat tutvustamist: ta on projektis kaasa löönud selle algusest peale, TDF-i üks asutajatest ja mitmete teiste projektide tugisammas: Prantuse lokalisatsioon, kvaliteedikontroll ja sertifitsertimine. Tal on olemas veebilehekülg, blogi, ja Google+ esindus.

Fridrich Štrba on SUSE’i arendaja, kelle kireks on filtrite häkkimine (Visio ja Corel Draw) ja kes räägib lisaks Itaalia keelele mitmeid teisi keeli. Tal on olemas veebilehekülg, ja Google+ esindus.

Eike Rathke on RedHat’i ja pika-aegne Calc’i arendaja, kes elab Hamburgis ning on OOo koodi juba 20 aastat kirjutanud. Tal on olemas veebilehekülg ja blogi, ning siit saad sa teada, miks tema häkkerinimi on erAck.

Cor Nouws on üks TDF-i asutajatest ja pika-ajaline projektis kaasa lööja, tegeledes aktiivselt ka mitmes teises projektis: Hollandi lokalisatsioon, kvaliteedikontroll ja sertifitsertimine. Koos Sophie’ga toovad nad LibreOffice’i kommuuni head mõtted ja soovitused TDF-i. Tal on olemas veebilehekülg ja blogi.

Jean Weber juhib dokumentatsiooni projekti ja esindab Liikmete Komitee lõunapoolkera – Austraaliat. Tal on olemas blogi ja Google+ esindus.

Simon Phipps on VabaVara Initsiatsiivi president ning just tema on vedanud 10 aastat Sun’i vabavaraga seotud tegevusi. Tal on olemas veebilehekülg ja Google+ esindus, samuti on ta esindatud Wikipedia’s.

Leif Lodahl on samuti üks TDF-i asutajatest, kes aitas olulisel määral kaasa LibreOffice’i esimesele suurele migratsiooniprojektile Kopenhaageni Haiglas. Tal on olemas blogi ja Google+ esindus.