Dokumendi Fond liitus OASIS’e Konsortsiumiga

Logo

LibreOffice’it haldav Dokumendi Fond on ühinenud Informatsiooni-ühiskonna Standardite Arendamise Organisatsiooniga (Organisation for the Advancement of Standards in Information Society; OASIS). Rahvusvaheline standardite arendamise konsortsium on üks austatumaid liite antud valdkonnas ning juhib mitmeid erinevaid digitaalseid võtmestandardeid.

Et esindada suurimat sõltumatut tasuta tarkvarakommuuni, mis tegeleb “parima tasuta kontoritarkvara” arendamise ja täiustamisega, keskendub Dokumendi Fond peamiselt ODF-i Tehnilistele Komiteedele. LibreOffice on saadaval üle 100-s keeles. Võrreldes teiste sarnaste tarkvaradega on see enam kui kaks korda rohkem ja on seetõttu tegemist kõige keerulisema, võimalusterohkema, viimistletuma ja levinuma ODF-i rakendamisega maailmas.

“Avatud Standardid loovad digitaalsele sisule erinevad teostamisvõimalused, ja võimaldavad innovaatiliselt läheneda”, selgitab üks Dokumendi Fondi juhtkonna liikmetest ja endine OASIS’e juhataja Charles-H. Schulz. “Dokumendi Fondi otsus liituda OASIS’e Konsortsiumiga tugevdab tervet ODF-i ekosüsteemi, lisaks ühele suurimale sõltumatule tasuta tarkvara kommuunile, mis tegeleb personaalsete töövahenditega ja kontoritarkvaraga, suutes ulatuda üle 95%-ni maailma elanikest ühe kõige lihtsamini ligipääsetavama ODF-iga.”

“Dokumendi Fond on Avatud Standarditega alati seotud olnud ja need on ka projekti aluseks”, räägib vabatahtlik, TDF-i juhatuse liige Olivier Hallot. “Ehhki projekt oli OASIS’es läbi mitmete korporatiivsete ja individuaalsete liikmete kaudu ka varem esindatud, otsustas TDF-i juhatus liitumise kasuks. See annab edaspidi võimaluse lõppkasutajatele kaasa rääkida ja vähendada korporatiivsete huvide mõju Avatud Dokumendi Formaadi tulevikule.”

Dokumendi Fond korraldab oktoobri keskpaigas ka teist korda toimuvat LibreOffice’i Konverentsi Berliinis. Kolmepäevane üritus, mis on täiesti tasuta, pühendab aega ka ODF’i PlugFest’ile, mis on tootjatest sõltumatu koostalitusvõime üritus, kuhu kogunevad Avatud Dokumendi Formaadi eksperdid (http://conference.libreoffice.org).

Igasugused toetused Dokumendi Fondile aitab meil toota paremat tasuta tarkvara ja püsida sõltumatud korporatiivsetest huvidest. Täpsem lisainfo: http://donate.libreoffice.org.

Dokumendi Fond’ist (The Document Foundation – TDF)

Dokumendi Fond on avatud, iseseisev ja -majandav, meriteokraatlik organisatsioon, mis tugineb OpenOffice’i komuuni kümne aastat tehtud tööl. TDF loodi usus, et erinevate kultuuride seguna sündinud iseseisev fond on nii ettevõtetele kui ka vabatahtlikele osalejatele parim lahendus, mis aitab koostada parimat vaba ja tasuta kontoritarkvara. TDF’i on oodatud kõik vabatahtlikud, kes nõustuvad fondi võtmeväärtustega, löövad kaasa fondi tegevustes ja nõustuvad sponsorettevõtete esindajate osalemisega ja tööga kui võrdsetega teiste vabatahtlike seas. 30. augusti 2012 seisuga on TDF-is rohkem kui 140 liiget ja üle 2000 vabatahtliku ja toetaja üle maailma.

TDF’i meediakontaktid:

Florian Effenberger (Münhen, Saksamaa, UTC+1)
Telefon: +49 8341 99660880 – Mobiil: +49 151 14424108
E-mail: floeff@documentfoundation.org – Skype: floeff
Charles H. Schulz (Pariis, Prantsusmaa, UTC+1)
Mobiil: +33 6 98655424 – E-mail: charles.schulz@documentfoundation.org
Eliane Domingos de Sousa (Rio de Janeiro, Brasiilia, UTC-3)
E-mail: elianedomingos@documentfoundation.org – Skype: elianedomingos
Italo Vignoli (Milan, Itaalia, UTC+1)
Mobiil: +39 348 5653829 – E-mail: italo.vignoli@documentfoundation.org
Skype: italovignoli – GTalk: italo.vignoli@gmail.com