Dokumendi Sihtasutus annab teada LibreOffice’i 4.1.2 versiooni avaldamisest

4. oktoobril 2013 andis Dokumendi Sihtasutus Berliinis teada LibreOffice’i 4.1.2 versiooni avaldamisest Windows’i, Mac OS X’i ja Linux’i platvormidele. Tegemist on teise miniväljalaskega LibreOffice’i 4.1 versiooni perekonnast, mis sisaldab suurel hulgal omandiõigustega ja pärandatud failide koostalitusvõimet suurendavaid parandusi.

Uus väljalase on järjekordne samm edasi LibreOffice’i 4.1 kontoritarkvara üldise kvaliteedi ja stabiilsuse tõstimiseks. Ettevõtetele soovitab Dokumendi Sihtasutus kasutusele võtta LibreOffice’i 4.0.5 versiooni (peagi on tulemas ka 4.0.6 versioon), millele pakutakse sertifitseeritud professionaalset kasutajatuge.

LibreOffice 4.1.2 avaldati nädal pärast Milanos toimunud LibreOffice’i Konverentsi. Antud üritusele kogunes inimesi LibreOffice’i kogukonnast üle maailma, arutamaks tarkvara arendust ja kvaliteedikontrolli, toetamaks ODF’i, koostalitusvõimet omandiõigustega dokumendiformaatidega, kogukonna tegevust ja turundamist.

Samuti liitus konverentsi toimumise ajal LibreOffice’i Juhtivinseneride Komiteega mitmeid uusi arendajaid, kuhu kuulub nüüd 18 liiget: Stephan Bergmann – Red Hat, Rene Engelhard – Vabatahtlik, Lionel Mamane – Vabatahtlik, Adam Fyne – CloudOn, Christian Lohmair – Dokumendi Sihtasutus, Michael Meeks – Collabora, Bjoern Michaelsen – Canonical, Markus Mohrhard – Collabora (intern), Caolan McNamara – Red Hat, Eike Rathke – Red Hat, David Tardon – Red Hat, Norbert Thiebaud – Vabatahtlik, Andras Timar – Collabora, Robinson Tryon – Vabatahtlik, Eilidh McAdam – Lanedo, Mirek Mazel – Vabatahtlik, Ahmad Hussein Al-Harthi – MOTAH, ja Miklos Vajna – Vabatahtlik.

LibreOffice 4.1.2 versioon on koheselt allalaetav siit: https://libreoffice.ee/laadi-alla/.

Muudatustelogid on kättesaadavad järgnevatelt linkidelt:
https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.1.2/RC1 (parandatud 4.1.2.1),
https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.1.2/RC2 (parandatud 4.1.2.2) ja
https://wiki.documentfoundation.org/Releases/4.1.2/RC3 (parandatud 4.1.2.3)