Studio Storti liitus Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukoguga LibreOffice’i Divisjoni loomiseks

where we are
19. septembril andis Dokumendi Sihtasutus Berliinis teada Studio Storti liitumisest LibreOffice’i Konsultatiivnõukoguga. Studio Storti on suurim Itaalia Avalikule Administratsioonile vabavaralisi lahendusi pakkuv ettevõte, kes käivitab LibreOffice’i Divisjoni Microsoft Office’ilt LibreOffice’i kontoritarkvarale migreerumiseks.

 

“Oleme vabavaralise tarkvara alal tegutsenud juba 1997. aastast, pakkudes vastavalt Itaalia Avalikule Administratsiooni vajadustele lisaväärtust pakkuvaid lahendusi. Viimase kolme aasta jooksul oleme näinud LibreOffice’ile migreerumise toetuse vajaduse kasvu ning selle põhjal otsustasime investeerida LibreOffice’i Divisjoni loomisesse,” kommenteeris Studio Storti tegevjuht, Paolo Storti. “Me tahame võimendada LibreOffice’i Konverentsil Milanos nähtut, kus meil oli võimalik kohtuda kogukonna tuumikuga, tugevdamaks arendajate ja teiste osapoolte omavahelist suhtlust ja ühendust LibreOffice’i Projektis”.

“Studio Storti toob Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukogusse üle 15 aasta kogemusi, mis pärinevad Itaalia Avalikule Administratsioonile vabade avatud lahenduste pakkumisest”, kommenteeris Dokumendi Sihtasutuse juhatuse liige Italo Vignoli. “Antud sündmus on väga oluline tervele LibreOffice’i ökosüsteemile, sest see tõestab Dokumendi Sihtasutuse visiooni soodustada kolmandate osapoolte investeeringuid LibreOffice’i tarkvarasse. Itaalias on seega toimumas läbimurre”.

Dokumendi Sihtasutuse Konsultatiivnõukogu on kasvanud 14-e liikmeni, neist kuus 2013. aasta jooksul – AMD, CloudOn, Collabora, KACST (Kuningas Abdulaziz’e Teaduse ja Tehnoloogia Linn), MIMO (Prantsusmaa Ministeeriumid) ja Studio Storti – kes on liitunud endiste liikmetega: FRODEV (Freies Office Deutschland e.V. – Saksamaa Vaba Kontori Sihtasutus), FSF (Free Software Foundation – Vaba Tarkvara Sihtasutus), Google, Intel, Lanedo, RedHat, SPI (Software in the Public Interest – Avaliku Huvi Tarkvara) ja SUSE.

Studio Storti’ist

Sudy Storti on tarkvara konsultatsioonide alal olnud aktiivne alates 1997.ndast aastast, täpsemalt keskendub antud ettevõte vabavaratehnoloogiatel põhinevate tarkvaralahenduste disainimise ja implementeerimisega kõikidele Itaalia avalikele administratsioonidele. Tänaseks on neil üle 250 kliendi ning nad on vaba tarkvara migreerinud rohkem kui 200 tuhandele arvutile. Tutvu lähemalt aadressil http://www.studiostorti.com.