LibreOffice’i kogukond tähistab Dokumendi Vabaduse päeva

26. märtsil tähistati ülemaailmset Dokumendi Vabaduse päeva, mis on pühendatud vabale informatsiooni juurdepääsule ning avatud standartitele. LibreOffice’i kogukond, mis seisab juhtiva kontoritarkvara paketi taga, on samuti ühinenud antud päeva tähistajatega, võttes osa globaalsetest üritustest ja jagades informatsiooni päriselt vabade standartite tähtsusest.

 

“Tänu miljonitele LibreOffice’i kasutajatele üle maailma, oleme üks suurimaid vaba tarkvara projekte, kelle üheks eesmärgiks on vabade avatud standartite kasutusele võtmine ja edasi arendamine,” kommenteeris LibreOffice’i projekti taga seisva vabatahtliku ja mittetulundusühingu Dokumendi Sihtasutuse juhatuse esimees Thorsten Behrens. “Oleme uhked selle üle, et saame anda järjest suuremale hulgale kasutajatele läbi LibreOffice’i võimaluse vaba Avatud Dokumendi formaadi kasutamiseks, vabastades nad litsentseeritud lahenduste piiratusest ja andes neile täieliku kontrolli oma töö ja loomingu üle. Meie üüratu edukus on võimallik ainult tänu kõikidele neile, kes võitlevad avatud standartite eest ja jagavad teistega oma teadmisi – sooviksime kõiki neid inimesi nähtud vaeva eest tänada!”.

LibreOffice on kättesaadava kõikidel peamistel platvormidel ning on kasutatav üle 110-s keeles. LibreOffice’i projekti hoiab töös ülemaailmne kogukond, kes on kontoritarkvarapaketi ehitanud Avatud Dokumendi failiformaatidele, mida saab kasutada nii lauaarvutites, nutiseadmetes kui ka veebipõhistes lahendustes. Neid lahendusi toetavad tugevalt nii valitsused, suured organisatsioonid ja ettevõtted kui ka erakasutajad üle maailma. LibreOffice on tasuta allalaetav ka LibreOffice Eesti koduleheküljelt libreoffice.ee/laadi-alla.